Топ 10 рекомендацій від психологів під час введення військового стану

Топ 10 рекомендацій від психологів під час введення військового стану

1. Не панікуйте. Паніка забирає велику кількість енергетичних ресурсів людини, погіршує емоційний та фізичний стан, призводить до необдуманих вчинків та заражає оточуючих людей.
2. Обмежте перегляд новин по телебаченню та в інтернеті. Треба бути поінформованим, але переглядання одних і тих же новин не допоможе у даній ситуації. Така поведінка буде збільшувати негативні емоції, а позиція пасивного спостерігача і відсутність здатності щось вдіяти, ще більше сприятиме вашій внутрішній напрузі.
3. Не сперечайтеся про політику з друзями та близькими. Це може призвести до сварок, серйозних конфліктів або розірвання стосунків. Обмежте розмови про негативні події.
4. Не підтримуйте гібридну війну. Інформація, яку ми отримуємо досить часто не відповідає дійсності, є завуальованою або покликана маніпулювати свідомістю людини. Тому, не варто обговорювати неперевірену фейкову інформацію.
5. Не публікуйте гнівних постів та коментарів в соціальних мережах. Не нагнітайте, таким чином, ситуацію, ще більше.
6. Не скуповуйте товари масово. Не піддавайтесь на масову істерію!
7. Ні в якому разі не проводьте ніяких необдуманих операцій з грошима: зняття, обмін, вклади, покупки, переводи тощо. Остерігайтесь шахраїв.
8. Більше рухайтесь. Це допомагає позбутися напруження та тверезо мислити та фокусуватися на потрібних речах.
9. Висловлюйте свої емоції та переживання. Більше говоріть про свої переживання та почуття, підтримуйте оточуючих. Найголовніше – не залишайтеся зі своїми емоціями та думками наодинці.
10. Вчіться переключатися. Займіться якою-небудь діяльністю, яка вам допоможе переключити увагу: розмалюйте розфарбовки, складіть конструктор, малюйте картини чи вишивайте. Робіть будь-що, що потребує концентрації уваги і зможе, хоча б на деякий час, відволікти вашу увагу.
Важливо підібрати той метод, який буде ефективним саме для вас!
І пам’ятайте, наш емоційний стан залежить не від того, що ми маємо або які події відбуваються навколо, він залежить від того як ми мислимо і думаємо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *