Порядок реагування на доведені випадки булінгу в Білозерській ЗОШ № 18 та відповідальність осіб, причетних до булінгу

Порядок реагування на доведені випадки булінгу в Білозерській ЗОШ № 18 та відповідальність осіб, причетних до булінгу

  1. На основі рішення комісії з розгляду випадків булінгу (цькування), яка кваліфікувала випадок як булінг (цькування), а не одноразовий конфлікт чи сварка, тобто відповідні дії носять систематичний характер, директор школи:
  • повідомляє уповноваженим підрозділам органів Національної поліції України (ювенальна поліція) та службі у справах дітей про випадки булінгу (цькування) в закладі освіти;
  • забезпечує виконання заходів для надання соціальних та психолого-педагогічних послуг здобувачам освіти, які вчинили булінг, стали його свідками або постраждали від булінгу (цькування) (далі – Заходи).
  1. Заходи здійснюються заступником директора з виховної роботи у взаємодії з практичним психологом школи  та затверджуються директором закладу.
  2. Керівник освітнього закладу зобов’язаний повідомити уповноважені підрозділи органів Національної поліції України (ювенальна поліція) та Службу  у справах дітей  про випадок  булінгу (цькування) в підпорядкованому йому освітньому закладі
  3. Керівник освітнього закладу має повідомити здобувачам освіти, які вчинили булінг (цькування), стали його свідками або постраждали від булінгу (цькування) про адміністративні стягнення за булінг відповідно останніх змін у  Кодексі України про адміністративні правопорушення.
  4. З метою виконання Заходів можна запроваджувати консультаційні години у практичного психолога, створювати скриньки довіри, оприлюднювати телефони довіри.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *