Вшановуємо Героїв Небесної Сотні

Вшановуємо Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цього дня згадують трагічні події січня-лютого 2014 року, коли в ході Революції Гідності відбулися масові розстріли протестувальників. 20 лютого у центрі столиці, на Майдані Незалежності, загинуло найбільше активістів.

Дату 20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні – було встановлено указом Президента України 11 лютого 2015 року, з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, які змінили хід історії нашої держави.

Цього року ми вдесяте вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні – вдесяте в умовах війни з Росією. В цей день в Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради проводять заходи до пам’ятної дати: урок-реквієм «Небесна Сотня. Не серед нас, та разом з нами”, урок мужності «Небесна сотня. Герої не вмирають», інформаційна хвилинка “Пам’ять не згасає…”, віртуальна подорож” Події Майдану”, подорож у минуле “Тяжкі хвилини в пам’яті спливають…”, тематична виховна година “Не зорі падають із неба, зірки ідуть у небеса”, онлайн – інформування “Небесна Сотня – шлях у безсмертя”, віртуальна виставка малюнків «Подвиг заради майбутнього». Також прийняли участь в «тихій» акції «Ангели пам’яті». Започаткована ця акція в Україні з 2014 року як символічна традиція поминати загиблих Героїв Небесної Сотні паперовими ангелами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *