День Святого Миколая

За давньою українською традицією, 6 грудня ми справляємо улюблене всіма дітьми свято День Святого Миколая. В ніч з 5 на 6 грудня Святий Миколай залишає чемним дітям подарунки під подушками. Напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями та вкидають їх у поштову скриньку, або кладуть на вікно. Чемні діти знаходять під подушкою подарунок, а неслухняні — прутик.

З нагоди цієї дати в Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради з метою ознайомлення учнів з історією походженням свята Дня Святого Миколая, традиціями його святкування в різних країнах світу, створення святкової та таємничої атмосфери, сприяння розвитку творчих здібностей дітей, виховання бажання берегти свою національну культуру, розвитку комунікативної, інформаційної компетентності, виховання любові і поваги до традицій та обрядів рідної України, створення атмосферу добра і дружби, виховування в учнів чуйності, доброти, доброзичливості, уваги, милосердя, вдячності, пройшли:

РАНКОВА ЗУСТРІЧ “МИКОЛАЙ ДО НАС ІДЕ”

КВЕСТ “СВЯТИЙ МИКОЛАЮ, Я ТЕБЕ ЧЕКАЮ!”

ВІДЕООГЛЯД-ВІКТОРИНА “ДЕНЬ СВЯТОГО МИКОЛАЯ: ІСТОРІЯ, ТРАДИЦІЇ, ПРИКМЕТИ”

НАРОДОЗНАВЧЕ СВЯТО “ЧАРІВНА ТОРБИНКА МИКОЛАЯ”

ВІКТОРИНА “ЙДЕ СВЯТИЙ МИКОЛАЙ, ТИ ДОБРОМ ЙОГО СТРІЧАЙ”
За традицією, у ніч перед цим днем діти отримують подарунки під подушками. Щоби Чудотворець не забув, що ж саме хоче дитина, слід написати йому листа. 

Листування з Миколаєм дарує дитині віру в дива, вносить елемент новорічної казковості. А ще вчить аналізувати свої вчинки та бажання, обираючи найбажаніше і найнеобхідніше. До того ж, написання листа — це гарний привід для творчості, адже послання до Миколая можна прикрасити малюнками та аплікаціями. Тому Учні закладу активно доєдналися до написання листівок та прийняли участь у обласному листуванні–афірмації “Мій Святий Миколай, надихай та захищай!”.Напередодні свята здобувачі освіти закладу з метою розширення вшанування українських традицій, формування навичок виразного читання, уваги, спостережливості та пам’яті, взяли участь у читацькому лібмобі “Йде до діток Миколай” 

З метою підвищення пізнавального інтересу учнів, сприяння формуванню в учнів інтелектуального потенціалу, бібліотекар Білозерської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради Олена Борисівна ФІЛІППЕНКО, пропонує здобувачам освіти доєднатися до вікторини “Миколай йде до нас” https://view.genial.ly/…/interactive-content-holiday-quiz

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *