90-ті роковини Голодомору в Україні “Пам’ятаємо! Єднаємося! Переможемо!”

День пам’яті жертв Голодоморів – щорічний національний пам’ятний день, що припадає на четверту суботу листопада. В цьому році цей день відзначається 2️⃣5️⃣ листопада.

Голодомор – геноцид української нації, скоєний керівництвом Радянського Союзу на чолі з Йосифом Сталіним шляхом штучно створеного масового голоду з метою знищення українців, остаточної ліквідації українського спротиву режиму та намагання українців побудувати самостійну, незалежну від Москви Українську Державу.

В Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради, з метою вшанування світлої пам’ять безвинно замучених голодом та політичними репресіями людей, з метою виховування в учнів особистісних рис громадянина України, патріотизму, дотримання традицій вшанування померлих і загиблих, пройшли виховні заходи до 90-х роковин Голодомору в Україні.

Говорити з дітьми про такі страшні події складно, але необхідно. Це один із тих випадків, коли замовчування інформації небезпечне. Ми маємо знати що відбувалося, розуміти причини подій 1932-1933 років та їхні наслідки. 
У закладі пройшли години пам’яті “Цінуймо кожну крихточку”, “Голодомор: голоси свідків” та “Голодомор 1932-1933. Пам’ятаємо!”, онлайн-читання казки “Пам’ятаємо! Голодомор 1932-1933”, інформаційна хвилинка “Ціна хліба.

Голодомор 1932-1933″, story – time “Голод 33-го – біль душі і пам’ять серця”, година спілкування “Голодомор 1932-1933. Пам’ятаємо разом”, історичне розслідування “Голодомор очима свідків”, мітінг-реквієм “Голодомор – помста за свободу”, година скорботи “Голодомор – чорна сповідь моєї вітчизни”, онлайн-ресторан пам’яті жертв Голодомору “Непораховані 1932”.
25 листопада учні закладу освіти приєдналися до Всеукраїнської Акції «Запали свічку пам’яті», приурочену до дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. в Україні, яка проводиться не лише на згадку про жертв Голодомору, а є заклик до нинішніх і майбутніх поколінь українців не забувати про трагедії нашого народу минулих років і робити все від нас залежне, щоб ці страшні сторінки в історії українського народу ніколи не повторилися.
Наша країна завжди була багата на родючу землю і хліб, її називали житницею Європи. Та люди гинули від голоду, штучного голоду. Хіба можна таке уявити? Але це було.
Існують символи пам’яті жертв голодомору. Серед них – квітка незабудка. Чому саме вона стала символом страшної трагедії? Про це ви дізнаєтесь з інтерактивного плакату “Квітка пам’яті” https://view.genial.ly/65585bf127a24400110cb2da/interactive-content-digital-magazine 

З метою ознайомлення учнів з трагічним минулим українського народу, виховування патріотичних почуттів, розвитку критичного мислення, бібліотекарем закладу, Оленою Борисівною Філіппенко, для здобувачів освіти підготовлено віртуальну виставку-реквієм «Незгасима рана України». Ознайомитись з матеріалами можна за посиланням https://youtu.be/0E8VEPEitws

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *