День Захисника та Захисниці України. День українського козацтва. Свято покрови

День Захисника та Захисниці України. День українського козацтва. Свято покрови

1 жовтня в Україні відзначають День Захисників і Захисниць України, День українського козацтва, Свято Покрови.

Це справжнє свято самовідданості, свято благородства, якими володіють справжні оборонці, визволителі й захисники та захисниці України. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави.

Напередодні цього свята в Білозерські загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради, з метою формування сталих знань про героїчну боротьбу українського народу за утвердження та збереження суверенітету власної держави, ідеалів національної гідності, свободи, народної єдності, а також підвищення рівня громадянської свідомості молоді, формування почуття гордості за свою країну і готовності до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України на героїчному прикладі захисників і захисниць України, проведено наступні виховні заходи:

📌Інформаційний дайджест «Захисники від козаків до ЗСУ”

📌Вікторина «Козацькому роду нема переводу”

📌Квест «Захисники від козаків до ЗСУ”

📌Інформаційна година «День Захисника та Захисниці України. Слава Героям!”

📌Година спілкування «День Захисників та Захисниць України. День українського козацтва. Свято Покрови.”

📌Виховна година «Слава нашим героям-захисникам!”

📌Виховна година «А ми тую козацьку славу збережемо!”

📌Квест «Козацькому роду – нема переводу!”

📌Урок мужності з елементами вікторини «Герої не вмирають!”

📌Виховна година «Герої рідного краю”

📌Бесіда «День українського козацтва. День Захисника і Захисниці України”

📌Вікторина «Наша історія – слава козацтва”

📌Урок звитяги «Герої рідного краю, наші захисники”

📌Патріотична програма «Герої рідного краю”

Під час проведення заходів учні стали активними учасниками обговорення подвигів героїв сьогодення, які саме в цей час боронять нашу державу, познайомились з історіями Захисників Білозерської ТГ, пригадали історичні подвиги українського козацтва, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв.

Учнівська спільнота закладу освіти, у відео-привітанні “Ми щиро дякуємо за подвиг!”, дякує героям країни, воїнам світла за відданість нашій державі, за сміливість та відвагу, якими ви здобуваєте перемогу. Завдяки вашій праці ми можемо ходити по рідній землі та робити звичні справи https://youtu.be/9r59Sg8nwOI

Здобувачі освіти закладу взяли участь у обласному конкурсі квіткових композицій та бліц-конкурсі українського патріотичного смайлу до Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва, з метою консолідації та формування історичної свідомості українського народу, збереження національної пам’яті, належного вшанування подвигу наших захисників, привітання військовослужбовців з Днем захисників і захисниць України, належного відзначення Дня українського козацтва, розвитку творчих здібностей учнівської молоді.
В закладі освіти пройшов творчий конкурс вітальних листівок, які представлені на обласному марафоні “Низький уклін і тричі “Слава!”. У своїх роботах діти висловили слова вдячності та пошани тим, хто боронить незалежність нашої держави, захищає наші домівки від агресорів, щодня роблять неймовірне та борються за нашу з вами перемогу. Для здобувачів освіти закладу створено віртуальну відео-книгу “Книга-мандрівка. Нескорені”, в якій зібрані відео-сюжети, що допоможуть дізнатися про перебіг і наслідки війни в Україні, про найславетніші подвиги українського народу, їх незламність та стійкість, про видатних людей воєнного часу, про подвиги мирних людей, дасть відповіді на запитання “Чому Росія напала на Україну? Хто такі українці? Чому українці не здаються? Хто такі волонтери? Як ми відстоюємо свою незалежність?”.

Ознайомитись з відео-книгою можна перейшовши за посиланням https://view.genial.ly/6518277812d8210011319da8/interactive-image-interactive-image

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *