День партизанської слави України

День партизанської слави України

22 вересня щорічно відзначають День партизанської слави України. Партизани та підпільники у період Великої Вітчизняної Війни працювали в тилу, виявляли таємну інформацію про ворога, шпигували, вирішували воєнні задачі, які ставили перед ними командування армії. Вони мінували залізничні дороги, по яким ворог переправляв свої війська, підривали фашистські заводи, на яких виготовляли воєнне оснащення. Таким чином партизани зробили неоціненний внесок в перемогу. Це – свято людей сильних духом і з чистою совістю, котрі не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом. Ми не повинні забувати про тих людей, які пройшли крізь найскладніші випробування, відстояли право людей на свободу, врятували нашу країну та світ від нацизму.

У День партизанської слави ми з великою вдячністю говоримо про мужність, стійкість та самовідданість. І ми вшановуємо всіх тих, хто подарував майбутнє нам та нашим нащадкам. Мільйони українців пройшли крізь це пекло і не скорилися. З почуттям безмежної подяки й любові ми віддаємо данину поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі – усім, кого ми з гордістю називаємо народними месниками.

В нашій країні зараз війна. І партизанський рух є і в наші часи. Партизани зараз активно протидіють росіянам на всій окупованій території, особливо помітно це на півдні. Серед них є і професійні військові, і пересічні мешканці, вони допомагають нашій армії достовірною інформацією про військові склади і скупчення російських окупантів. Самі ж партизани зосереджені на диверсіях і знищенні колаборантів. Розмах українського підпілля сягнув такого рівня, що росіяни мають серйозні проблеми зі спробами встановити контроль над окупованими територіями.

У День партизанської слави ми вшановуємо всіх тих, хто подарував майбутнє нам та нашим нащадкам. Тільки разом, об’єднавши зусилля всієї світової спільноти, ми зможемо ефективно протистояти війні, тероризму, дискримінації, національній та релігійній нетерпимості. Це наш борг перед гeроями-переможцями!

З нагоди відзначення цієї історичної дати в Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради відбулися виховні заходи: квест “Місія відваги”, урок мужності “Народні месники. День партизанської слави”, онлайн журнал “День партизанської слави”, віртуальна екскурсія “Стежками музею партизанської слави”, перегляд історичного сюжету “Партизанська хроніка чорного лісу”, відео-урок “День партизанської слави”, віртуальний хронограф “Стежками партизанської слави”, інформаційна хвилинка “Історія українських партизан”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *