День визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників

День визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників

День визволення Донбасу від фашистських загарбників відзначають щорічно 8 вересня. Цьогоріч відзначається 80 річниця цієї події. У цей день в 1943 році було звільнено обласний центр – місто Донецьк. За декілька днів до цього стала вільною Горлівка, 10 вересня – Маріуполь, а 14-го – останні населені пункти Донеччини. Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом під час Другої світової війни.

Це велика дата. Ми нащадки тих, хто боронив нашу Донеччину від німецько-фашистської навали. Але сьогодні в нас нова війна, і ми вже боронимо нашу незалежну Україну від рашистської навали. Впевнені, що ми переможемо!

До Дня визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників вчителем історії та класними керівниками Білозерської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради для здобувачів освіти були проведені тематичні уроки: урок-лекція «Донбас в роки випробувань», урок-дослідження «Донбаська стратегічна наступальна операція 13.08.1943 – 22.09.1943», урок-подорож «Сторінками літопису Донбасу», урок-пам’ять «80 річниця Дня визволення Донбасу від фашистських загарбників», відео-урок «День звільнення Донбасу від фашистських загарбників».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *