День пам’яті захисників України

День пам’яті захисників України

Щороку 29 серпня наша країна відзначає День пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. У цей день ми вшановуємо пам’ять воїнів, які віддали життя за Батьківщину. Війна в Україні триває вже 9 років, а повномасштабне вторгнення – 1,5 року. За цей час тисячі хоробрих синів і дочок України загинули через військові дії. Дата свята 29 серпня обрана в пам’ять про Іловайську трагедію 2014 року. Ця подія також відома як Іловайський котел. Того дня окуповане військами “ДНР” та Росії місто мали покинути українські військові. Окупанти обіцяли відкрити гуманітарний коридор для ЗСУ, але обстріляли українських військових під час виходу з Іловайська. За офіційними даними 366 воїнів ЗСУ загинули, а сотні людей зникли безвісти. Символом цього дня є соняшник, оскільки більшість військових ЗСУ загинули на півдні та південному сході країни, де багато соняшникових полів.

У День пам’яті загиблих захисників України учні Білозерської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради доєднуються до обласної акції «Сонях пам’яті» та стали учасниками Art Challenge “СОНЯХ МУЖНОСТІ”. Також для здобувачів освіти закладу підготовлено інтерактивний інформаційний дайджест, у якому можна ознайомитись з історією свята, його символом, Героями міста, які полягли за незалежність нашої країни  https://view.genial.ly/64edfa0795836c0019ca6f43/interactive-image-interactive-image

Педагоги школи долучились до щорічного патріотичного забігу в пам’ять про загиблих воїнів “ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ”. Забіг проводиться з метою формування національно-патріотичної свідомості громадян України та є можливістю пробігти за тих, хто загинув, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, подякувати та підтримати близьких наших Героїв, об’єднання волонтерів, молоді та свідомих громадян навколо цінностей української державності, незалежності, вшанування пам’яті Героїв.Вічна пам’ять всім воїнам, які віддали свої життя за Україну. Завдяки їм ми продовжуємо жити. Ми ніколи не забудемо їхній подвиг! Нехай душі захисників знайдуть вічний спокій. Пам’ятаємо, шануємо героїв, які віддали життя за Україну! Вічна і світла пам’ять! Герої не вмирають!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *