День Конституції України

День Конституції України

28 червня Україна відзначає річницю Конституції – головного нормативно-правового акту держави. Конституція є гарантом прав і свобод кожного українця, закріплює наші обов’язки перед державою і визначає наш шлях як країни. Ухвалення Верховною Радою України 1996 року Основного закону стало важливою віхою українського державотворення.
Напередодні цього важливого державного свята, в Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради, було організовано та проведено урок державності “Конституція України – основний Закон України”, урок-диспут “Дітям про Конституцію України”, онлайн-вікторина “Конституція України” та гра-квіз “Що ми знаємо про Конституцію України?”. Заходи були спрямовані на надання уявлення здобувачам освіти про те, що таке Конституція та який історичний шлях цього документу, визначення характерних особливостей Конституції України, як Основного Закону держави, зміст її окремих положень, обговорення прав та обов’язків дітей, відображених у Конституції, виховання поваги до Основного Закону України, формування правильного ставлення учнів до закону та необхідності їх дотримання.

Учні закладу долучилися до Всеукраїнського онлайн челенджу #мійобовязок, відобразивши в своїх фото обов’язки, які стоять перед кожним з нас: неухильно дотримуватися Конституції України та законів України, спілкуватися українською мовою, бути готовими стати на захист держави, шанувати державні символи та українські традиції, допомагати військовим та віддавати шану пам’яті тим, хто загинув, бути еко-свідомими, допомагати безпритульним тваринам та людям, які опинилися у складних життєвих обставинах, бути щасливими та життєрадісними, сумлінно навчатись, мати активну життєву позицію, вести здоровий спосіб життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *