4 червня – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

4 червня – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України — державний пам’ятний день в Україні, що відзначається щороку 4 червня та був запроваджений для ушанування пам’яті дітей, що загинули внаслідок російсько-української війни з 2014 року рішенням Верховної Ради України від 1 червня 2021 року.

Щодня росія вчиняє проти населення України, зокрема і дітей, воєнні злочини, які у майбутньому будуть розслідуватися як злочини проти людяності. Щодня вона несе у сім’ї українців руйнування, горе і страждання.

Всього з початку повномасштабного російського вторгнення в Донецькій області загинули 148 дітей, ще 290 отримали поранення. Десятки тисяч змушені були покинути свої домівки і пересилитися до більш безпечних регіонів України та за кордон. Росіяни крадуть у наших дітей право на дитинство — і за це неодмінно понесуть покарання. А юні українці назавжди запам’ятають, хто наш ворог. Світла пам’ять дітям, загиблим від рук російських окупантів.

Сьогодні наша країна робить все можливе для того, щоб зберегти дітей та захистити їх права, попри агресію російської федерації. Держава робить все для того, щоб забезпечити психологічну, медичну та соціальну підтримку дітей, отримання ними освіти, адже діти – це майбутнє нації.

Тож, з нагоди відзначення Дня вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, в Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради проведена година спілкування «Історія одного року… незламне дитинство», під час якої були обговорені цінності і безпека життя, віра та те про що варто завжди пам’ятати. Також, з метою вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, в закладі проведено акцію-пам’яті “Янголи світла”, в рамках якої учні виготовили янголів, які символізують дітей, загиблих від рук окупантів, та нашу спільну болючу пам’ять та віру в перемогу світла над темрявою. Учні закладу доєдналися до обласної акції-вшанування «Я маю право на життя!», в рамках якої діти у малюнках відобразили свої права на життя та на мирне і щасливе дитинство.

Сьогодні ми не лише вшановуємо пам’ять дітей, що стали жертвами війни з агресором. Сьогодні ми обіцяємо ніколи не забувати про них, пам’ятати їх усміхненими, щасливими і безтурботними. Адже саме такими і повинні бути діти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *