Тиждень медіаграмотності

8-14 травня 2023 року в Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради пройшов тиждень медіаграмотності.

У різному віці ми використовуємо різні види медіа: книги, журнали, музику, телебачення, радіо, інтернет, смартфони. У сучасному світі люди іноді усвідомлюють, що піддаються впливу, тому дуже важливо вміти взаємодіяти з медіа. Питання медіаграмотності в Україні набуває все більшої актуальності. Зараз ми перебуваємо в надзвичайно інтенсивному новинному потоці, який підсилює стрес і тривожність. Щоб зменшити шкідливі інформаційні впливи, важливо вміти аналізувати, яку інформацію, звідки і як ми споживаємо.

В рамках тижня, з метою отримання учнями базових знань у сфері медіа, ознайомлення із найрозповсюдженішими видами маніпуляцій і пропаганди, надання базових інструментів перевірки інформації та критичного мислення, розвитку вміння аналізувати види і тексти медіа, засоби комунікації, критично сприймати медіатексти, володіти методами та прийомами психологічного захисту від непотрібної інформації, безпечної поведінки в медійному просторі, проведені інформаційні заходи «Медіаграмотність під час війни»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *