День українського добровольця

Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Пам’ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Дата 14 березня була обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.

Україна переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – повномасштабну збройну боротьбу з російським агресором за власну незалежність і територіальну цілісність. Завжди, у найважчі часи нашої історії, знаходилися відважні, які добровільно брали зброю до рук і ставали на захист своєї Батьківщини. Воїни Русі-України, лицарі Костянтина Острозького, козаки Петра Сагайдачного, Богдана Хмельницького, Івана Виговського та Івана Мазепи, воїни Армії Української Народної Республіки та Галицької армії Західноукраїнської Народної Республіки, Антигітлерівської коаліції часів Другої світової війни, Української Повстанської Армії мужньо здобували героїчні перемоги й віддавали свої життя за українську землю. Нині добровольцем став увесь Український народ: ті, хто прийшов до центрів комплектування та поповнив ряди Збройних Сил України; ті, хто став до лав територіальної оборони; ті, хто всіляко допомагає захисникам і готовий стати до їхніх лав завтра. Наша готовність добровільно стати на захист України є вирішальною запорукою нашої перемоги.

В Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради під час виховних заходів згадали про героїчні подвиги людей, які свідомо, за покликом власного серця, стали на захист своєї Батьківщини та захищають рідну землю від загарбників. В закладі було організовано: урок мужності «Ми патріоти твої, Україно!», гра-подорож «Захисники за покликом серця», виховна година «Добровольці – незламні сини та доньки України”, перегляд відео “Добровольці Божої чоти”, інформаційна хвилинка “Вистоїмо. Переможемо”, година спілкування “Український доброволець – взірець патріотизму», презентаційний екскурс “День українського добровольця”, виховна година «Сила нескорених», урок-пам’ять «Вони для нас виборюють життя».

З метою популяризувати подвиг захисників України, виховувати почуття патріотизму, бібліотекар закладу, Олена Борисівна Філіппенко, підготувала віртуальну патріотичну виставку “Добровольці – герої сьогодення”, яка познайомить здобувачів освіти з літературою про перші добровольчі батальйони, про добровольців, які за покликом серця пішли захищати Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *