Річниця від дня народження Т.Г.Шевченко

9 березня, минає 209 років з Дня народження видатного українського митця Тараса Шевченка. Великий Кобзар є символом боротьби за свободу і протистояння російській експансії.

Саме 9 березня 1814 року у сім’ї кріпосного селянина народився український геній – Тарас Григорович Шевченко. Його непересічна постать особливо актуальна сьогодні, коли Україна знову бореться із російським загарбником за свою Незалежність. Його незламність, українська ідентичність, досвід протистояння царизму, чутливість до життя звичайних людей – особливо важать у наші непрості часи. Шевченко був одним із тих, кому доля українського народу не була байдужою. Його слова нині надихають тисячі українців — в окопах, в укриттях та у вимушеній еміграції: “І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі”.У ці часи вся Україна обійнялася, щоб побороти ворога. Так обов’язково і станеться! Він став символом боротьби, його слова для нас зазвучали по-новому: “Борітеся — поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава І воля святая!”. “Шевченківські дні” відзначаються 9-10 березня, і це не просто так. Весна була особливим періодом в житті поета. Сьогоднішня ніч була ще одна непроста для українців, але ми не маємо права здаватися. Заради тих, хто віддав своє життя. Заради вільного життя. Заради перемоги. З Днем народження, Великий Кобзарю!

З нагоди відзначення 209 річниця з Дня народження видатного українського митця Тараса Шевченка, в Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради пройшли наступні заходи: гра-подорож «Стежками Кобзаря», година спілкування «Т.Г.Шевченко – поет і художник українського народу», інтерактивна екскурсія «Тарас Шевченко – пророк української нації», перегляд відео-презентації «Про Кобзаря дітям», інформаційна хвилинка «Стежками Тараса», виховні години «Кобзартест» та «Величне слово Тараса Шевченко», відеоекскурс “Тарас Шевченко-новий і невідомий», виховна година «І лине над землею Шевченкове співоче слово», вікторина «Цікаві факти про Шевченка».Учні закладу взяли активну участь у конкурсі “Твори Шевченка у малюнках”.Бібліотекар закладу, Олена Борисівна Філіппенко, підготувала для здобувачів освіти вікторину “Шевченко: відомий і невідомий” https://view.genial.ly/…/interactive-content-shevchenko…

З метою вшанування пам’яті видатного художника слова, патріота України – Т. Г. Шевченка, розкриття глибини поезії Кобзаря як скарбниці розуму, культури й історії українського народу, виховання почуття патріотизму, гордості за свій талановитий народ, любові та поваги до спадщини, яку залишив поет, підвищення рівня мовної освіти, учні закладу доєдналися до ІІІ Відкритого обласного онлайн-фестивалю «Шевченко в колі сучасної молоді»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *