День Героїв Небесної Сотні

Щорічно 20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні – знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати “Небесною Сотнею”. За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули.

Тож з метою належного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, сприяння утвердженню в Україні ідеалів свободи і демократії, збереженню та донесенню до сучасників і майбутніх поколінь інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття в Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради проведено комплекс інформаційно-просвітницьких заходів, зокрема: інформаційна хвилинка «Герої не вмирають! Слава героям України!», урок-презентація «Дітям про День героїв Небесної Сотні», віртуальна виставка «Вони помирали, щоб жила Україна», урок-вшанування подвигу «День Героїв Небесної Сотні», виховна година «Небесній сотні вдячні за свободу!», урок мужності «Небесна сотня. Вони загинули за Україну», вахта пам’яті «У нашій пам’яті вони назавжди залишились», урок-реквієм «Герої не вмирають, доки пам’ять про них жива», виховна година «Герої не вмирають». Також, щороку українці у всьому світі створюють тисячі витинанок із паперу, які символізують загиблих за Україну і нашу спільну болючу пам’ять та віру в перемогу світла над темрявою.«Тиха» акція «Ангели пам’яті» із вшанування Героїв Небесної Сотні започаткували у 2014 року як символічну традицію поминати загиблих за Україну білими ангелами. Цьогоріч, учні закладу доєдналися до акції, віддавши честь пам’яті тим, хто загинув захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Бібліотекар закладу, Олена Борисівна Філіппенко, з метою вшанування українських захисників та знайомства з літературою патріотичної тематики, підготувала для учнів віртуальну вистакву-реквієм “Пам’яті Героїв Небесної Сотні” https://cutt.ly/F3KRxFT

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *