День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цей день встановлений Указом Президента України в 2004 році.

Втрати українців у Афганській війні склали більше трьох тисяч загиблими, тисячі учасників бойових дій отримали поранення, контузії, були скалічені. 306 військових – мешканців Донецької області, не повернулись додому з тієї війни. Серед них – наш земляк Анатолій Німико. Він мріяв стати військовим льотчиком, навчаючись в школі майстрував моделі літаків. А ще – любив життя і свою рідну землю, на яку йому не довелося повернутися. Світла пам’ять тим, хто загинув і пішов з життя у розквіті сил і залишився до кінця вірним обов’язку.

В Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Білозерської міської ради організовано години пам’яті “Афганістан – то біль моєї душі…” з метою розширення знань учнів про події Афганської війни, виховування повагу до воїнів – інтернаціоналістів. Бібліотекар закладу, Олена Борисівна Філіппенко, підготувала відеопрезентацію “Афганістан: подвиг, біль, пам’ять” https://youtu.be/qUsP8XpJn2I

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *