День пам’яті Героїв Крут

29 січня українська громадськість відзначає День пам’яті Героїв Крут. 105 років тому молоді захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху – перш за все як приклад волелюбності і незламності українського народу.

Особливістю бою під Крутами є те, що в ньому на захист Української Народної Республіки в умовах політичної та управлінської неспроможності тогочасної української влади добровільно стали київські студенти, гімназисти та юнаки військової школи супроти ворога, який мав багаторазову чисельну перевагу.

Саме тому бій під Крутами, незважаючи на те, що він завершився військовою поразкою для Української Народної Республіки, на довгі часи став для патріотів України прикладом героїчного подвигу і звитяги в ім’я України та її незалежності. Подвиг крутянців навчає, що свобода і доля України залежать від готовності кожного українського громадянина поважати і захищати інтереси своєї країни. З цієї нагоди в Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради проведені такі заходи: онлайн-екскурсія до Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут», виховна година «Вони полягли тоді, щоб ми зараз жили», урок пам’яті «Крути – і сум, і біль, і вічна слава України», перегляд мультимедійної презентації «Червона калина на білому снігу», перегляд відео «Пам’яті Героїв Крут присвячується», година спілкування «Крути: вони загинули за Україну», інформаційна хвилинка «Герої Крут – для нащадків взірець», історичний екскурс «Вони загинули за те, щоб Україна була незалежною», бесіда-тренінг «Герої не вмирають», історична година «Квіти у полі, там де Крути…», урок мужності «Крути: Перші «кіборги» – відомі й невідомі сторінки». З метою формування почуття патріотизму, любові до свого народу, його історичного та героїчного минулого, виховування почуття національної гідності, бібліотекар школи, Олена Борисівна Філліпенко, підготувала віртуальну історичну довідку “Пам’яті Героїв Крут”, ознайомитись з якою можна за посиланням https://prezi.com/view/KXBAINQzeU6Vb2zHcH0B/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *