Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту 2023. Голокост знищив третину євреїв і незліченну кількість представників інших національностей. Він слугуватиме людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження», — зазначено у резолюції Генасамблеї ООН «Пам’ять про Голокост».

Для відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту обрали 27 січня. Саме цього дня у 1945 році війська першого Українського фронту звільнили один із найбільш нацистських таборів смерті — Аушвіц-Біркенау на території Польщі. Голокост – це біль і жах українського народу. Це – трагедія, злочин проти людства.

Учні Білозерської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради доєдналися до обласної акції «Людської пам’яті свіча хай запалає…»., вшановуючи пам’ять безневинно закатованих жертв людиноненависницької політики, та віримо, що подібне більше ніколи не повториться. Також з метою збереження національної пам’яті, формування патріотичних почуттів дітей та учнівської молоді в закладі освіти пройшли заходи: перегляд відеоісторії «День пам’яті жертв Голокосту», усний журнал «День вшанування пам’яті жертв Голокосту», інформаційні години «Голокост – вічний урок людству» та «Голокост: Чужого горя не буває», інформаційний дайджест «Голокост: невідомі віхи історії», перегляд мультимедійної презентації «27 cічня — День пам’яті жертв Голокосту»,історично-літературна година «День пам’яті жертв Голокосту», відверта розмова «Не загасне пам’яті свіча», виховна година «Голокост – світова катастрофа ХХ століття».Пам’ять про Голокост необхідно, щоб у майбутньому не сталося таких жахливих подій, що несуть за собою величезні кількості жертв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *