День Соборності України

20 січня 2023 року учні Білозерської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради вшановують дві визначні дати – проголошення незалежності України IV Універсалом Центральної Ради та проголошення Соборності України. День Соборності України – державне свято, яке відзначається щорічно, 22 січня, в день проголошення в 1919 році Акту Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в єдину українську державу.

День Соборності України – це свято, що покликане нагадати про єдність і незалежність українського народу. І зараз ми, як ніколи, об’єднані у своїх вчинках, думках і мріях. Бо ми всі разом прагнемо Перемоги і бажаємо жити у вільній, безпечній, справедливій і успішній країні. Саме таку Україну кожен з нас хоче бачити, саме такою ми її відбудуємо і зробимо. Ми чітко усвідомлюємо, що маємо бути сильними і незламними, підтримувати одне одного, долати разом випробування. Пам’ятаємо, що сила духу, оптимізм, патріотизм і здатність знаходити спільну мову роблять націю сильною і нездоланною. Наша єдність має залишитись міцним ланцюгом, який захищає та оберігає всіх нас і Україну не тільки в цей день, а й на віки. Тільки разом ми сильні, бо наша сила – у єдності. Разом і спільними зусиллями ­– до Перемоги!

З метою виховання в підростаючого покоління, глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, людської гiдностi, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України, у закладі було організовано та проведено ряд виховних заходів: вікторина «Поговоримо про Україну», гра-вікторина «Як я знаю Україну», квест-єднання «Єднаємось заради майбутнього», гра вікторина «Україна Соборна», відеоісторія «Вертаємо своє. Соборність – мета перемоги», відеопрезентація «В єдності сила», урок державності «Шлях до незалежності», тематична виховна година «Велика злука – великі сподівання», виховна година «Захід, схід – одна країна! Це – соборна Україна», година спілкування «Єдина країна – єдиний народ», виховна година-тренінг «Я – частина великої Держави. Мої цінності». Під час заходів юнаки та дівчата пригадали історичні моменти становлення незалежної держави – України.

Також учні проявили творчість, створили аплікації та долоньки єднання «Україно єднайся!», підготували відео привітання з Днем Соборності України [Режим доступу: https://youtu.be/rR5FyalQu58]. Бібліотекар закладу, Олена Борисівна ФІЛЛІПЕНКО, підготувала для здобувачів освіти тематичну сторінку “Україна: соборна, вільна, сильна”. Пропонуємо ознайомитись з матеріалом за посиланням https://filipp.netboard.me/47kylujry3dwivi/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *