Міжнародний день прав людини

10 грудня в світі святкують Міжнародний день прав людини. У цей день зазвичай згадують про механізми досягнення безпеки в суспільстві й зусиллях світового співтовариства щодо виховання підростаючих поколінь у дусі дотримання прав людини.

З нагоди цієї події у  Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради пройшли заходи: інформаційний дайджест «30 заповідей Загальної Декларації прав людини», диспут «Найвищій скарб – права людини», виховні години «Молодь – відстоюй свої права», години спілкування «Світ моїх прав» та «Ти людина – заначить маєш права», перегляд мультфільму  «Права дітей у казках».

Учні були ознайомлені з історією розвитку прав людини у світі, ознайомилися з правами які мають громадяни України, та правами які мають діти у нашій державі згідно Конвенції ООН про права дитини, яка  з 1991 року є частиною національного законодавства України, обговорили питання, пов’язані з правами людини та правами дитини, малювали малюнки, що ілюструють права дитини, та визначали найголовніші права для однолітків, проведи диспут щодо того, як захищати себе при порушенні прав.

Бібліотекар закладу, Олена Борисівна Філіпенко, підготувала для учнів вікторину “Права казкових героїв”. Метою заходу є розширення знаннь учнів про їх права на основі вирішення проблем казкових героїв, розширення пізнавального інтересу. Долучитися до вікторини можна за посиланням https://cutt.ly/a0t4Ydd

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *