День вшанування ліквідаторів ЧАЕС

14 грудня – день, коли Україна вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Насамперед, це день мужніх та самовідданих людей, які прийняли доленосний виклик — захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу зруйнованого внаслідок аварії на Чорнобильської АЕС енергоблоку.

Чорнобиль – один із епохальних поворотів не тільки української історії, але і всього людства. Біль і мужність Чорнобиля сповнює наші серця тривогою та неспокоєм. Тільки через багато років приходить до нас переосмислення масштабів цієї трагедії і подвигу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Ми маємо зробити все, щоб у майбутньому подібні катастрофи ніколи не повторювались, а пам’ять про цих людей, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму, жила у наших серцях навіки.

З метою гідного вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії Чорнобильській АЕС, у Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради пройшли наступні заходи: інформаційні хвилинки «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» та «Вони собою людство заступили», перегляд відео-казки про Чорнобиль, перегляд мультфільму “Місто-привід”, бесіда “Вшанування пам’яті ліквідаторам ЧАЕС”, інформаційна година “Вшанування людей – ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС”, урок мужності «Стежками Чорнобильського лиха», урок пам’яті ” Чорнобиль… Трагедія… Пам’ять… “, виховна година “Чорнобиль – наша пам’ять, наш біль”, диспут «Пам’ятаймо! Вони захистили нас», круглий стіл “Чорнобиль – біль планети, Чорнобиль – біль віків”, година спілкування “36-річниця ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС”, інформаційний дайджест «Пекельний вогонь Чорнобиля». Також у закладі проведено конкурс фото-калажів “Чорні крила біди”. У своїх роботах учні показали незламність, відвагу та стійкість духу ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які віддали своє здоров’я та життя заради нашого майбутнього.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *