До 300 річчя від дня народження Григорія Сковороди

Протягом листопада в Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради пройшли виховні заходи з метою сприяння усвідомлення історичної величі постаті Григорія Сковороди, з метою надання можливості глибше пізнати контекст його творчої спадщини, виховування поваги до надбань минулих поколінь, духовності та високої моральності на прикладі життя і творчості видатного українського просвітителя-гуманіста, філософа, поета, педагога. Класними керівниками були організовані: ннлайн-журнал «Життя видатних українців», подорож сторінками життя  Г.С. Сковороди  «Любов єднає, будує, творить, навчає!», інформаційна хвилинка «10 цікавих фактів про життя Григорія Сковороди», виховні години «Григорій Сковорода як гасло часу» , «Григорій Сковорода як символ мудрості української землі» та «Світ ловив мене, та не спіймав», перегляд презентації «Григорій Сковорода  – символ української землі», година спілкування «Життєві уроки Григорія Сковороди»,онлайн гра-головоломка «Спіймати Сковороду», онлайн-уроки «Цікаві факти про Григорія Сковороду» та  «Григорій Сковорода як символ мудрості української землі», урок життя великого філософа «Григорій Сковорода». Вчитель української мови та літератури Тетяна Анатоліївна Ігнатьєва провела для учнів 9 класу онлайн-гру «Спіймати Сковороду», заступник директора з виховної роботи Олена Юріївна Лозинська  організувала віртуальна подорож сторінками історичної спадщини Григорія Сковороди «Світ ловив мене та не спіймав».

Для учнів створено інтерактивну мапу сторінками літосипу Григорія Сковороди “Світ ловив мене, та не спіймав”. З матеріалами можна ознайомитись за посиланням https://cutt.ly/X1vxhhh . 

З метою ознайомити учнів з діяльністю Г.С. Сковороді, виховання повагу до культурної спадщини українського народу та патріотичних почуттів та з нагоди 300-ліття від дня народження Григорія Сковороди, бібліотек Білозерської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради, Олена Борисівна Філіпенко, підготувала для учнів закладу наступні інформаційно-інтелектуальні заходи:

–       інтерактивний посібник “Перлини української землі”(пам’ятники Г.С.Сковороді). Режим доступу: https://cutt.ly/hMyg5LR

–       вікторина “Вгадайте афоризми Г.С.Сковороди за емодзі”. Режим доступу: https://cutt.ly/nMTa061

–       абетка-біографія “Мандрівний філософ”. Режим доступу: https://cutt.ly/lV1fVyI

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *