День пам’яті жертв Голодоморів

День пам’яті жертв Голодоморів – щорічний національний пам’ятний день, що припадає на четверту суботу листопада. В цьому році цей  день відзначається 26 листопада. Символом дня  є квітка незабудька. Вона нагадує нам, що ми не маємо права забути мільйони жертв голодоморів. Знак квітки незабудьки, як символа пам’яті розроблений у 1986 році учителями школи святої Софії в Канаді. 

В Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради, з метою вшанування світлої пам’яті безвинно замучених голодом та політичними репресіями людей, з метою виховування в учнів особистісних рис громадянина України, патріотизму, дотримання традицій вшанування померлих і загиблих, пройшли виховні заходи 90-ї річниці Голодомору в Україні.

Говорити з дітьми про такі страшні події складно, але необхідно. Це один із тих випадків, коли замовчування інформації небезпечне. Ми маємо знати що відбувалося, розуміти причини подій 1932-1933 років та їхні наслідки.

У закладі пройшли інформаційна хвилинка «Пам’ять про Голодомор 1932-1933», story – time «Хліб – святиня», перегляд відео-казки, години пам’яті «Схилімо голови в скорботі» та «Поки пам’ятаємо – доти будемо жити…», онлайн-ресторан пам’яті жертв Голодомору «Непораховані 1932», виховні години «Україна пам’ятає!» та «Голодомор у цифрах», відео-уроки «Голодний Дух – День пам’яті жертв голодомору».

Бібліотекарем закладу, Оленою Борисівною Філіпенко, для учнів 1-4 класів створено онлайн-казку  «Голодний дух», переглянути яку можна за посиланням https://youtu.be/PGl33PHR-P8, а для учнів 8-11 класів, створено віртуальну виставку-реквієм «Незгасима рана України», ознайомитись з якою можна за посиланням https://youtu.be/0E8VEPEitws.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *