Тиждень, приурочений Дню української писемності та мови

7-11 листопада в Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради традиційно пройшов тиждень, приурочений Дню української писемності та мови – святу, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада.

Ми – українці. Живемо у вільній незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною мовою. А мова в нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа нашого народу. Земля українська стародавня, така ж давня, і наша мова. Учені довели, що вік нашої мови – 7 тисяч років. З покоління в покоління, в часи розквіту та падіння передавали нам предки цей скарб. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула. Для нас рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

Протягом тижня, з метою формування в учнів розуміння мови як духовної основи українців, виховування почуття любові до рідної мови, був проведений творчий конкурс малюнків, патріотичних смайлів, колажів, листівок, під гаслом «Мово наша, мово, мово калинова…»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *