81-а річниця трагедії в Бабиному Яру

29 вересня – роковини одного з найжахливіших символів Голокосту – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у Києві. День пам’яті про трагедію Бабиного Яру вшановується в Україні на державному рівні.

У 2022 році відзначається 81 річниця цієї трагічної події для вих українців. Це урочище пронизане болем і криком, кров’ю і смертю, а трагедія увійшла до світової історії як одна з найганебніших і найжорстокіших в історії людства.

Для здобувачів освіти Білозерської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради, з метою розкриття змісту подій, пов’язаних з трагедією в Бабиному Ярі, виховування гордість за тих співвітчизників, які віддали своє життя заради інших, формування основи культури міжнаціональних відносин у суспільстві, виховання співчуття та допомоги ближньому, були проведені виховні заходи з нагоди цієї події: “Бабин Яр: без права на забуття”, “Бабин Яр – це наша незагойна рана…”, “Бабин Яр: вчора, сьогодні, завтра”, “У Бабиному Яру палають сотні свіч”, “Бабин Яр. Трагедія людства на українській землі”

Філіпенко Олена Борисівна, бібліотекар школи, з метою формування в учнів усвідомлення того, що мир і життя – найвищі цінності на землі, виховування почуття патріотизму, створено віртуальну історичну довідку “Бабин Яр – подих вічного болю”, ознайомитись з якою можна за посиланням https://cutt.ly/gVZIdIR

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *