Як відрізнити підвищену тривожність від тривожного розладу?

Як відрізнити підвищену тривожність від тривожного розладу?

Це абсолютно ок, якщо ви відчуваєте тривожність та хвилювання у складні або напружені періоди життя. Однак якщо цей стан триває дуже довго і не проходить, якщо протягом часу вам не стає краще, а причин для тривоги стає тільки більше – це може бути приводом звернутися до спеціаліста і пройти діагностику, щоб покращити своє самопочуття. ⬜️ Генералізований тривожний розлад відрізняється від звичайного стану тривожності переважно за трьома ознаками:

1️⃣ Хвилювання не з’являється внаслідок однієї події, а є постійно присутнім у великій кількості різних ситуацій та проблем, враховуючи буденні та незначні;

2️⃣ Стан триває довгий час, не проходить сам;

3️⃣ Супроводжується фізіологічними ознаками та поганим самопочуттям.❗️Основна проблема діагностики полягає у тому, що люди з генералізованим тривожним розладом можуть навіть не помічати, що вони нервують.Через це часто вони можуть навіть не думати про те, що покращити своє цілісне самопочуття їм може допомогти консультація психолога та шукають шляхи вирішення своїх труднощів у інших сферах.

⬜️ Розлад частіше за все супроводжується фізіологічними ознаками, такими як регулярне порушення сну, почуття виснаженості, різноманітні безпричинні болі, часті візити до туалету, задишка тощо. Людям із тривожним розладом зазвичай набагато важче подолати своє хвилювання; їм необхідно більше часу на емоційне відновлення після травми або стресу, ніж іншим людям; також такі люди можуть дуже часто або постійно почувати себе погано, не отримуючи результатів від медичної діагностики.Також вони можуть бути більш чутливими до факторів стресу, ніж інші люди.

🌿 Будь ласка, якщо ви маєте підозру про наявність у вас генералізованого тривожного розладу, зверніться за консультацією до психолога, щоб почати почувати себе краще та повною мірою насолоджуватися життям. Ви можете отримати безкоштовну психологічну консультацію у UAMH.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *