“Вовк і вівці” – мудра притча про те, як важливо дивитися на вчинки, а не вірити на слово

“Вовк і вівці” – мудра притча про те, як важливо дивитися на вчинки, а не вірити на слово

Жив-був вовк, а по сусідству було велике стадо овець. Кожен день він “задирав” одну вівцю. Вівці розбігалися по лісі, вівця яку він “задирав” починала відчайдушно опиратися та кричати і її крики лякали інших. І тоді вовк поговорив з кожною вівцею наодинці: “Тобі нічого боятися, адже я вбиваю і з’їдаю тільки дурних овець, але ти єдина – мій найкращий друг”. Після цієї розмови, вівці спокійно паслися і більше не тікали. І коли вовк вбивав чергову вівцю, вони думали: “Ну ось, вбили ще одну дурну вівцю, а мені – найкращому другові вовка, нема чого боятися”. Вівці були щасливі. Вовк просто підходив до однієї з них і говорив: “О, мій кращий друг, ми давно не спілкувалися з приводу дурних овець”. І смерть наступала миттєво, вівця нічого не встигала зрозуміти. Вовк підняв самооцінку кожної з овець, вони перестали хвилюватися і спокійно щипали траву, в результаті чого їх м’ясо ставало тільки смачніше.

І найцікавіше, що інші вівці стали допомагати вовку – якщо якась занадто кмітлива вівця починала здогадуватися про справжній стан речей, то інші вівці, ну, тобто – кращі друзі вовка, повідомляли йому про дивну поведінку цієї вівці, і на наступний день вовк її з’їдав.

Кожній людині варто менше вірити словам, а більше спостерігати за вчинками. В кожного є одна властивість – ми чуємо те, що хочемо чути, і на все інше просто не звертаємо уваги.

Важливо вчасно помітити вовка в овечій шкурі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *