День української писемності та мови

День української писемності та мови

     9 листопада у Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 відзначався День української писемності та мови, метою якого було формування в учнів почуття краси рідної мови,  розвитку почуття національної гідності, мовних здібностей, виховання     любові до національних традицій, народної мудрості, краси і гармонії рідного слова.

     На Українському радіо традиційно відбувся радіодиктант національної єдності «Слідом за пам’яттю». До своєрідної акції єднання навколо рідної мови долучилися учні 8 та 10 класів на чолі з вчителями української мови. Текст прочитав доцент письменник Юрій Андрухович.

    Класними керівниками також були проведені заходи з нагоди відзначення цього свята: інтелектуальна гра «Знавці рідної мови» (3 клас), виховна година «Мова рідна – слово рідне…» (2-А клас), «Мовні посиденьки» (2-Б клас), онлайн-вікторина «Підкачай українську», виховна година «Я люблю рідну мову» (6-А клас), флешмоб «Ой, яка чудова українська мова!» та мовознавча година «Мовні перлини для кожної дитини» (1 клас), година спілкування «Мова – душа народу» (4 клас)

        Відзначення Дня української мови та писемності дало змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *