Всеукраїнський тиждень протидії булінгу

Всеукраїнський тиждень протидії булінгу

У рамках Всеукраїнського тижня протидії булінгу з метою розвивати навички безконфліктного спілкування, толерантність серед дітей,  виховувати в учнів повагу одне до одного, відповідальність

за власні вчинки, у Білозерській загальноосвітній школі №18 з 16 по 20 вересня були проведені цікаві профілактичні заходи, а саме: інформаційні хвилинки «Ми обираємо світ без булінгу» та «Абетка. Жити без насильства» допомогли молодшим школярам 1-4 класів зрозуміти, як правильно діяти в конфліктних ситуаціях.

Діти 5-7х класів   вчилися протидіяти різним формам булінгу під час годин спілкування та тренінгу «Булінг: способи захисту».  Інтерес  серед учнів 9- 10 класів викликав перегляд віртуальної виставки «Stop! Булінг» та проведення тренінгу «STOP – БУЛІНГ». Старшокласники під час гри-квесту «Зупинемо булінг разом!» склали пам’ятку «Правила безпечного спілкування у соціальних мережах».

Під час заходів учні ознайомлювалися з інформацією стосовно заборони всіх форм насильства та жорстокого поводження з дітьми: законодавчою  базою, базовими визначеннями та поняттями, теоретичною інформацією, практичними порадами; складали правила спілкування в Інтернеті.

Від того, в якій атмосфері перебувають діти, залежить їхній настрій, їхнє здоров’я, їхнє бажання вчитися, приходити до закладу освіти. Безпечна, доброзичлива атмосфера, заснована на довірі і повазі є найкращою основою, щоб запобігти булінгу (цькуванню) в закладі освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *