32 річниця виведення військ з Афганістану

32 річниця виведення військ з Афганістану

Учні 3 – 4, 10 – 11 класів ЗОШ І – ІІІ ст. № 18 відзначили День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32 річницю виведення військ з Афганістану. З нагоди цієї дати проведено урок мужності «Афганістан. Уклін – живим, полеглим – слава» за участі учасників бойових дій в Афганістані, членів громадської організації «Добропільської міської ради ветеранів Афганістану». Потрапивши на палаючу афганську землю, мужні воїни-інтернаціоналісти всім серцем прийняли її біль, як свій, і до останнього подиху захищали інтереси її багатостраждального народу. В ім’я волелюбного афганського народу, в ім’я миру, братерства на землі вони не вагаючись, готові були віддати найдорожче — життя. Воїни – афганці розповіли  учням про те, що «Афган» – це була справжня школа виживання, після якої вони повернулись  зовсім іншими, дорослими людьми, поділилися спогадами про тяжкі будні Афганської війни,  про мужність, витримку і плече вірного товариша, про адаптацію до мирного життя, познайомили з музейними експонатами зброї, яка використовувалася на цій війні, співали афганські пісні. Учні задавали безліч запитань на які отримували повчальні та цікаві відповіді. Старшокласників зацікавили навчальні експонати зброї, тактика бойових операцій,відносини та допомога мирному населенню, Дізналися про цікаві факти, як можна вийти з оточення не втративши жодного побратима.

 Діти вшанували пам’ять свого земляка – Анатолія Німико, який загинув в Афганістані під час виконання інтернаціонального обов’язку, та поклали квіти до меморіальної дошки.

Ветерани  дали настанову молоді виховувати у собі почуття патріотизму, силу волі,  мужності, братерства та побажали спокою і мирного неба.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *