Чорнобиль. 34 роки пам’яті

Чорнобиль. 34 роки пам’яті

З нагоди відзначення сумної для історії України дати – Дня Чорнобильської трагедії, та з метою формування і розвитку патріотичного та екологічного виховання учнів, протягом 24-27 квітня у дистанційному режимі діти, вчителі та батьки Білозерської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 18 Добропільської міської ради провели тематичні уроки та виховні заходи. У п’ятому класі було проведено інтегроване заняття з природознавства, присвячене вшануванню ліквідаторів аварії на Чорнобильські атомній електростанції “Чорнобильська балада” та інформаційна хвилинка-презентація «Трагічна дата – 26 квітня» з «Вступу до історії». Перегляд відео-презентації «Чорнобиль не має минулого часу» та написання диктанту «На Чорнобиль журавлі летіли» було проведено з учнями 4-Б класу під час дистанційного уроку «Я досліджую світ». Учні 4-А класу переглянули з батьками запропоноване відео-повідомлення «День історії. Вибух на ЧАЕС». У 9 та 11 класах  вчитель фізики провів інформаційну годину «Згадаємо Чорнобиль».

Для учнів одинадцятого класу було проведено  інтегрований   урок  з біології і екології під назвою «Чорнобильська АЕС і ґрунти України». Також випускники  одинадцятого класу ознайомилися з наслідками аварії на уроці  історії України, під час якого відбулося обговорення  проєкту  «Чорнобильська катастрофа». Цікаво відбулась виховні години «Чорнобиль не має минулого» у 9 класі, та «Чорнобиль – 34» – у 10  класі Учні активно відгукнулися на проведення челенджу дитячого малюнку «Подаруй квітку і подякуй Герою Чорнобиля».

Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя опалену радіацією землю. Священна пам’ять про всенародний подвиг ніколи не зітреться з історії людської, не згасне у віках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *