Cемінар-практикум вихователів групи подовженого дня

Cемінар-практикум вихователів групи подовженого дня

Білозерська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №18 радо зустріла учасників семінару-практикуму вихователів групи подовженого дня з теми «Інтерактивні форми і методи навчання та виховання учнів у групі подовженого дня».
Семінар розпочався з привітального слова Людмили Володимирівни Гнилицької, методиста методичного кабінету відділу освіти Добропільської міської ради, під час якого було наголошено на актуальності даної теми в освітньому процесі групи подовженого дня в умовах впровадження НУШ. Перед вхідним он-лайн тестуванням учасників семінару ознайомила із планом роботи Інна Володимирівна Іваницька, керівник ПНМК вихователів ГПД, окресливши основну мету та завдання даного заходу.
Теоретичний блок семінару-практикуму розпочався із ранкової зустрічі «Коло друзів», яку провела Людмила Василівна Холод, учитель початкових класів. Ранкова зустріч не лише допомогла познайомитися усім учасникам семінару, а й налаштувала на позитивну продуктивну роботу. Педагогічний діалог, проведений Любов Миколаївною Ступак, учителем 3 класу, активізував увагу всіх учасників, які продуктивно й творчо працювали в групах за загальною темою семінару, що дало змогу поглибити свої знання та обмінятися методичними родзинками щодо використання інтерактиву під час роботи ГПД.
Кульмінацією семінару стало інтегроване заняття з теми «Летить, поспішає у гості весна», яке провели вихователі ГПД школи Людмила Олександрівна Лебедєва та Людмила Миколаївна Гарбуз. Під час заняття були використані інтерактивні форми та методи роботи з вихованцями ГПД, а також проведено майстер-клас з виготовлення першоцвітів.
Не залишився осторонь і бібліотечно-інформаційний центр. Бібліотекар школи Олена Борисівна Філіппенко представила інтерактивний посібник «Калейдоскоп педагогічних надбань», де вихователі ознайомилися з панорамою практичних занять з використанням інноваційних технологій, форм і методів роботи не лише у групі подовженого дня, а й під час відвідування бібліотеки.
Фінальною крапкою стала інтерактивна гра «Інтерактив в освітньому процесі ГПД в умовах Нової української школи», під час якої учасники семінару давали відповіді на ключові питання щодо інновацій в освітньому процесі ГПД в умовах Нової української школи, ролі педагога та основних принципів Держстандарту початкової освіти.
Вихователі отримали рекомендації щодо використання інтерактивних форм та методів роботи в групі подовженого дня. Цей семінар став не тільки плідною співпрацею вихователів ГПД , а й джерелом позитивного настрою.
Дякуємо учасникам семінару за активну роботу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *