Тиждень права

Тиждень права

З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти, набуття необхідного рівня правових знань учнів, формування у них поваги до права, в Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 з 07 по 14 грудня 2019 року було проведено Всеукраїнський  тиждень права, приурочений до прийняття ООН «Загальної декларації прав людини». Протягом Тижня було проведено ряд заходів, а саме: в 1-11 класах було проведено Всеукраїнський урок «Права людини». Для малюків старшокласники приготували казку-вікторину про Каркушу, який вивчав права разом з дітьми.

     Цікаво та захоплююче пройшов  квест з питань захисту прав людини «Я маю право!» під час якого команди дев’ятих, десятих та одиннадцятих класів мали змогу продемонструвати свої знання в цій  області.      В девятих класах відбулося засідання круглого столу «Декларація прав людини в історичній ретроспективі». Також делегації старшокласників прийняли  участь  у Інтернет-уроці права у форматі веб- конференції яку організував та проводив  Луганський державний університет внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка – «Молодіжна правнича платформа – впевнена позиція на юридичному полі».    Протягом Тижня в шкільній бібліотеці, учні мали змогу ознайомитися з виставкою «Держава. Людина. Право» та  прийняти участь у конкурсі малюнків «Мої права».  Під час перерви звучала радіо – хвилинка «Степан Гавриш.Маленькі історії про великі істини.» із циклу «На книжковій радіохвилі».

      А завершено насичений та цікавий Тиждень права було проведенням дебатів «Закон на захисті прав неповнолітніх» серед  старшокласників, експертів та батьків. Під час проведення дебатів звучали висловлювання  «великих», відеоролики зняті самими учнями. Порадувало те, що наші діти мають свою позицію, надають цікаві пропозиції демонструючи свої знання з права.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *