День української писемності та мови

День української писемності та мови

     8 листопада у Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 відзначався День української писемності та мови, метою якого було формування в учнів почуття краси рідної мови,  розвитку почуття національної гідності, мовних здібностей, виховання     любові до національних традицій, народної мудрості, краси і гармонії рідного слова.

     До Дня української писемності та мови в школі було організовано квест для учнів 5-11 класів, тематичні виставки плакатів. Під час квесту учасники мали змогу пройти випробування і показати свої знання з правопису української мови, історії України, розвитку народного музичного мистецтва та позмагатися у кмітливості під час розгадування ребусів на українську тематику. Після квесту учні 1-11 класів взяли участь у шкільному флешмобі «Наша мова».

     На Українському радіо традиційно відбувся радіодиктант національної єдності «Від бересту – до “цифри”. Учні 10-11 класів та вчителі школи мали нагоду його написати і  продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово. Текст прочитав доцент Київського університету ім. Б.Грінченка, теле- і радіоведучий Олександр Авраменко.

        Сьогjдні у школі ще проходив I етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, в якому взяли участь учні 3-11  класів. Дякуємо за участь і хай переможе сильніший!

        Відзначення Дня української мови та писемності дало змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *