Реалізуємо проект «На висоті»

Реалізуємо проект «На висоті»

В Білозерській ЗОШ І-ІІІ ступенів №18 Добропільської міської ради реалізовано проект «На висоті» в рамках напрямку «Соціальна згуртованість» Проекту підтримки для Міністерства з питань тимчасово окупованих територій за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні та Добропільської міської ради за адмініструванням громадської організації «Добропільский центр молоді «ДОБРО».

Скеледром – це захоплюючий спортивно-ігровий тренажер, який задіює всі групи м’язів, розвиває координацію й пластику рухів, вольові якості. У більшості країн Європи і США скеледроми є обов’язковим обладнанням в спортивних залах або зонах відпочинку шкіл і ВНЗ, а в деяких країнах західної Європи скелелазіння введено в шкільну програму фізичного виховання. Такий спорт став цікавий і безпечний. Скелелазіння стало Олімпійским видом спорту і в 2020 році вперше пройдуть змагання в рамках Олімпіади в Токіо.

Відсутність спортивних тренажерів «Скеледром»  в місті, відсутність сучасного туристичного обладнання та недостатня кількість спортивних заходів, що є необхідним для занять скелелазінню безкоштовно і на достатньому рівні, підштовхнули активістів Білозерської ЗОШ №18 до створення цього проекту, який  направлено на покращення умов для розвитку нового олімпійського виду спорту шляхом встановлення і облаштування в спортивному залі школи тренажера «Скеледром» та проведення низки тренувань і Чемпіонатів зі спортивного скелелазіння.

Протягом березня – травня 2019 року близько 30 громадян та волонтерів, серед яких найактивнішими стали Вініченко Віталій, Лозинський Спартак, Мироненко Олексій  та Лозинська Олена, працювали над монтажем тренажеру. Проведена робота була найважчим етапом даного проекту, яка потребувала багато часу, ідей та наснаги.

І ось, нарешті, 23 травня відбулося довгоочікуване урочисте відкриття спортивного тренажеру «Скеледром» та змагання зі скелелазіння серед учнівської молоді м.Білозерське серед молодшої та старшої вікових груп. На заході  були присутні близько 400 людей, серед яких були учні, батьки, вчителі, волонтери  та начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Добропільської міської ради Віталій Кличов.

Свято, присвячене відкриттю скеледрома почалося з фотовиставки вихованців туристського гуртка школи та з виставки їх винагород, отриманих на змаганнях обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів. Досвідчені туристи провели майстер-клас з в’язання вузлів та вдягання страхувальної системи. На відкриті Директор школи І.М.Філонова висловила подяки найактивнішим учасникам проекту.

Невід’ємною традицією відкриття є перерізання стрічки –  символу подолання всіх перешкод і звільнення шляху для удачі та благополуччя. Тож  ми слідували цієї традиції, після чого учениці 1 класі Мироненко Вероніці та учню 10 класу Мироненко Олексію було надане право першими підкорити вершину. Актив школи привітав всіх присутніх творчими номерами.

В особистих змаганнях зі скелелазіння прийняли участь 48 учнів. Призери та переможці змагань отримали грамоти та медалі за свої досягнення.

Ми щиро вдячні всім учасникам проекту «На висоті».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *