Робота авторської студії «Використання інноваційних форм та методів роботи в профілактиці девіантної поведінки школярів»

Робота авторської студії «Використання інноваційних форм та методів роботи в профілактиці девіантної поведінки школярів»

20 березня в Білозерської ЗОШ № 18 відбулось чергове засідання авторської студії практичного психолога Самарської М. В. за темою «Використання інноваційних форм та методів роботи в профілактиці девіантної поведінки школярів». Протягом 2018-2019 навчального року практичні психологи й соціальні педагоги навчальних закладів міста удосконалювали рівень своєї теоретичної і практичної підготовки з питань профілактики девіацій у школярів, знайомилися з досвідом роботи автора студії у цьому напрямку.

Директор школи Філонова І. М. окреслила систему роботи в закладі із профілактики девіантної поведінки дітей. Заступник директора з виховної роботи Ігнатенко І. В. розповіла про активну шкільну батьківську громадськість. Після інформаційної меседж-презентації Самарської М. В. гості мали змогу під час шкільної перерви ознайомитися з такою педагогічною інновацією в роботі школи, як Work shops «Трикутник творчості» із залучення батьків, учителів та учнів до арт-терапії. Батьки наших учнів Шауліс Олена Миколаївна, Уласевич Олена Миколаївна, Прокопець Юлія Володимирівна та педагог-організатор Сковородкіна Н.М. провели майстер-класи з різних видів рукоділля.

 Марія Василівна під час роботи студії акцентувала увагу присутніх на клубній роботі в рамках психологічної служби, як інновації, на прикладі роботи вже відомих в місті та області Шкільного клубу підприємництва «Олімп» (http://sae-bilozir18.blogspot.com/ ) та Шкільного клубу з медіації й порозуміння «Позитивчик» (http://kuzniapozitiva.blogspot.com/ ).

Під час безпосереднього спілкування з учасниками клубів, перегляду низки відеоматеріалів, проектів, фрагменту казкової імітації медіаційного вирішення конфліктної ситуації присутні самі були залучені до профілактичної акції «Поради з ненасильницької комунікації». В коридорі школи була оформлена галерея таких порад від кожного класу школи, кожного його учня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *