Авторська студія «Професійна компетентність фахівців психологічної служби щодо профілактики девіантної поведінки школярів» від Самарської М. В.

Авторська студія «Професійна компетентність фахівців психологічної служби щодо профілактики девіантної поведінки школярів» від Самарської М. В.

Для практичних психологів та соціальних педагогів міста 20-го лютого на базі актової зали Добропільського відділу освіти продовжила свою роботу авторська студія «Професійна компетентність фахівців психологічної служби щодо профілактики девіантної поведінки школярів» від Самарської М. В., практичного психолога Білозерської ЗОШ № 18 Добропільської міської ради. Цього разу присутні ознайомилися з презентацією досвіду психолога щодо використання епістолярної психотерапії  та хромотерапії  в профілактиці й корекції девіантних підлітків.Метою роботи студії була  пропаганда авторського інноваційного досвіду роботи з профілактики девіантної поведінки школярів через використання епістолярного жанру й кольоротерапії, узагальнення та демонстраційний показ практичних надбань фахівців психологічної служби міста щодо проблеми девіантності в закладі освіти. Завдання студії окреслили такі питання:

  • спрямування  діяльності фахівців психологічної служби  на всебічну соціально-психологічну підтримку девіантних дітей;
  • знайомство з авторським досвідом із використання епістолярного жанру  та хромотерапії  в профілактиці й корекції девіантних підлітків, формування їх духовності;
  • сприяння професійному розвитку та зростанню  практичних  психологів і соціальних педагогів міста.

Тематична он-лайн виставка  фахової літератури з теми роботи студії, інформаційний меседж-презентація з досвіду роботи практичного психолога ЗОШ № 18, психологічний практикум-написання листів до девіантного учня за певною проблемою та ярмарок знань «Веселковий калейдоскоп» з узагальнення й демонстраційного показу практичних надбань фахівців психологічної служби міста щодо використання хромотерапії в ДНЗ та ЗОШ були досить цікавими і корисними.

Разом з методистом МК Гринцовою О. В. були розроблені рекомендації щодо теми студії фахівцям-психологам та соціальним педагогам. Під час рефлексії учасники зазначили високу актуальність теми зустрічі, різноманітні цікавинки-перлинки з використання розглянутих видів арт-терапії у практиці роботи з девіантними учнями ЗОШ та ДНЗ. Марія Василівна запросила учасників на фінальну зустріч, ІІІ засідання студії з теми «Використання інноваційних форм та методів в профілактиці девіантної поведінки школярів», яке відбудеться 13 березня 2019 року на базі Білозерської ЗОШ № 18.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *