День пам’яті Героїв Крут

День пам’яті Героїв Крут

29 січня – День пам’яті Героїв Крут. Цей день є одним із символів боротьби українського народу за свою незалежність. Ця трагічна подія в історії Української держави є символом патріотизму юного цвіту  нації. Саме в цей день у Білозерській загальноосвітній школі №18 пройшли інформаційно-просвітницькі заходи  спрямовані на утвердження в суспільстві політичної й громадської злагоди, консолідації українського народу. Для школярів були проведені:

  • єдина класна година «Герої Крут у пам’яті людській» в 1-11 класах;
  •  урок – пам’яті  «Людської пам’яті свічу яскраву запалім» у 10 класі;
  • інформаційні хвилинки «Пам’ять не згасає» у 1-4 класах та інформаційні години   «Квіти у полі, там де Крути» для учнів 5-6 класів;
  • документальна відео-галерея «Подорож у минуле…» у 8 класі;
  • виховна година «На Аскольдовій горі поховали їх» для учнів 7-х класів.

Протягом тижня школярі, вчителі та батьки мали змогу ознайомитися в шкільній бібліотеці з тематичною викладкою «Героїв Крут –  пам’ятаємо». В фойє школи відбулася демонстрація документального  фільму «Безсмертний подвиг юних героїв».              

Під час заходів обговорювалися події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою незалежність протягом останнього тисячоліття, відбувалося ознайомлення з історичними документами, що стосуються подій під Крутами, було звернуто увагу на базові цінності українського суспільства, осмислення непростого досвіду державотворення, вшанування героїзму українського народу в нелегкій боротьбі за соборність держави. Розуміння підростаючим поколінням таких подій сприяє вихованню національно-патріотичної свідомості учнів, формуванню рис громадянина української держави, глибокої поваги та любові до Батьківщини, дає можливість поглибити знання про історичні події та відчути їх значення у сьогоденні, а також спонукає до поглибленого вивчення історії та культурних надбань нашого народу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *