Тиждень права

Тиждень права

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 04.10.2018 «Про проведення Всеукраїнського тижня права» в Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 в період з 10 по 14 грудня були проведені заходи  приурочені до 70-річчя прийняття Загальної декларації прав людини,  метою яких було поглиблення та  розширення знань учнів про права людини.

    Для більш ефективного проведення тижня було складено план заходів, який ґрунтується на різноманітті видів та форм роботи. Запропоновані заходи дозволили сформувати в учнів активну позицію у правовій сфері; виробити навички і звички правомірної поведінки; подолати в свідомості помилкові погляди та переконання, негативні навички і звички поведінки.

      Всеукраїнський тиждень права розпочався проведенням  єдиного  Всеукраїнського уроку «Права людини» для учнів 1-11 класів. У рамках проведення тижня учні 10  класу завітали до міської ради. де поспілкувалися зі спеціалістом з правових питань Жигаловою Вікторією Миколаївною та секретарем міської ради Шотт Вікторією Геннадіївною. Зустріч була доволі змістовною. Учні мали можливість отримати відповіді на питання, які їх цікавили.

       У шкільній бібліотеці діти  познайомилися з виставкою «Держава. Людина. Право». Захоплюючими були інтерактивні уроки та бесіди «Я маю право». Для учнів 9-х класів учителем правознавства було проведено брейн-ринг, де команди не лише могли проявити себе, а й показати свою обізнаність у сфері актуальних правових питань.  Тож, підводячи підсумок,  учні дійшли до висновку, що права людини – це можливості, які необхідні людині  для існування й розвитку.

      Усі заходи Тижня сприяли розвитку в учнів правової культури та формуванні активної громадянської позиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *