Участь у  конкурсі “Кращий STEM-урок”

Участь у конкурсі “Кращий STEM-урок”

Протягом жовтня-листопада 2018 року Лозинська Олена Юріївна, учитель біології Білозерської ЗОШ І-ІІІ ступенів №18 брала участь у  Конкурсі “Кращий STEM-урок”, організаторами якого були:  Громадська організація Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності», Фонд ООН у галузі народонаселення і Міністерство освіти і науки України за партнерством  ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» і Громадська спілка «СТЕМ КОАЛІЦІЯ».

На конкурс було отримано 329 уроків від вчителів зі всієї України, і експертам було дуже важко визначати найкращих, адже з-поміж такої кількості робіт, дуже багато заслуговують уваги. Експерти та журі відібрали 40 кращих уроків, серед яких був урок з біології для учнів 8 класу Лозинської О.Ю. «Будова і функції м’язової системи людини».

Для відбору уроків на фінальну Конференцію, роботи оцінювались за критеріями:
– актуальність обраної теми;

– відповідність змісту роботи обраній темі;

– творчий підхід, оригінальність і креативність роботи;

– послідовність, логічність думок,

– доступність використаних матеріалів, обладнання, простота використання іншими педагогами ;

– відповідність підходів STEM навчання;

– розвитку яких компетенцій сприяє урок/заняття;

– гендерність, сприяння подоланню стереотипів у сфері науково-технічних професій;

Як фіналіст конкурсу  11 грудня  2018 року, Лозинська О. Ю. взяла участь у всеукраїнській конференції «Кращі STEM-уроки: як викладати» у м.Києві, де змогла  перейняти досвід колег із STEM навчання. Протягом конференції були презентовані уроки фіналістів конкурсу, які змагалися за призовий фонд у 5 000 грн. Визначено 5 переможців з м.Києва, м.Покровськ, м.Горішні Плавні, м.Вінниця та м.Херсон. Лозинська О.Ю. отримала диплом фіналіста всеукраїнського конкурсуКращий STEM-урок” та учасника всеукраїнської конференції  «Кращі STEM-уроки: як викладати»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *