Екскурсія в Ямпіль

Екскурсія в Ямпіль

14 жовтня 2018 року, учні 3-А, 3-Б і 4 класів ЗОШ №18 здійснили  захоплюючу, пізнавальну екскурсію в смт. Ямпіль, Державне підприємство “Лиманське лісове господарство” Ямпільське лісництво, Харківської  області. Природа супроводила цьому . Був теплий, сонячний день. Настрій був чудовий.

Завдання екскурсії – сприяти підвищенню екологічної культури дітей, взаємовідношенню один з одним і стосунки людини з  природою, вихованню любові до рідного краю та збереженню природи.

Відразу за воротами нам відкрився умиротворяючий вид на прекрасну водойму з дикими качками, фонтаном. Діти годували качок зерном, хлібом.

Але найголовнішою пам’яткою, перлиною лісового господарства є эколого-пізнавальна стежка “Лісове намисто”. Ознайомившись з правилами поведінки на екостежині та картою, ми рушили у подорож.На стежці 12 зупинок, на яких ми ознайомилися зі своєрідними природними об’єктами, дізналися про мешканців річки Жеребець : видрах, ондатрах, бобрах, черепахах,  норках,  водоплавках і багатьох інших. А ще побачили безліч хвойних і листяних  видів дерев, біологічні поляни, ознайомилися з травами, з пташиним та  тваринним світом. Особливо сподобалася дітям поромна переправа на острів « Любові»  через річку Чорний Жеребець. Місце, украй мальовниче.

Подолавши путь екологічної стежини, ми побачили вхід в дендропарк  ” Мелодія лісу” . Це неначе ботанічний сад. Зробивши перший крок, ми зрозуміли, що потрапили в казку, в прекрасний рукотворний сад. Акуратні звивисті алеї, красиві ліхтарні стовпи, інформаційні таблички, фонтани і інші елементи ландшафтного дизайну. Крім того, дендропарк усіяний романтичними містками і альтанками, дитячим майданчиком з героями казок.

З одного боку дендропарка живий куточок, такий пташиний дворик. Декілька вольєр з пернатими мешканцями: екзотичними курями, декількома видами фазанів, павичів, перепелів, з іншого боку – безліччю різних тварин.

І звичайно, не можна не сказати про знамениту страусину ферму – справжній зоопарк. Дуже багато птахів: це декілька видів павичів, маса курочок, голубів, індиків, качок і гусей, лелеки, пелікани і навіть беркут.

Справжнісінький парк екзотичних птахів. І звичайно граціозні, величезні страуси. На фермі діти також  побачили: поні, коней, єнотів, диких поросят, осликів, оленів, вовків, ведмедів. Уразив своїми розмірами – бізон і верблюд. Тварин можна було годувати і гладити.

Всі були у захваті від побаченого. Екскурсія  дітям та вчителям дуже сподобалася і запам’яталася.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *