Тиждень безпеки  дорожнього руху

Тиждень безпеки дорожнього руху

З 21.05 по 25.05.2018р. у Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 проводився Тиждень безпеки руху, метою якого було  підвищення рівня безпеки дорожнього руху, формування навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до школи і додому.

Завдання Тижня безпеки  дорожнього руху – нагадати учням про необхідність   спільних дій у сфері дорожньої безпеки. Усі заходи мали на меті привернути увагу суспільства до проблеми травматизму та смертності на дорогах і поліпшення дорожньої безпеки.

Відкриття Тижня безпеки дорожнього  руху пройшло під єдиним гаслом

«Руху правила єдині – поважати їх повинні!». Для учнів 1-11 класів були проведені інструктажі з ПДР, єдиний урок з безпеки руху «Ми, молоде покоління, за безпечний рух!». Протягом Тижня класними керівниками 5-11 класів проводилися тематичні бесіди та консультації для батьків, конкурс малюнків та плакатів  «Знай дорослий, знай дитя: безпека руху – це життя», учні мали можливість ознайомитися  з резолюцією Генеральної Асамблей ООН. Бібліотекарем школи була оформлена книжкова виставка «Ми – зразкові пішоходи». Для учнів 1-5 класів був організований показ мультфільмів «Азбука дорожньої безпеки», для старшокласників – показ документального фільму «Ціна неуваги. Присвячується пішоходам».

Юні ЮІРівці виступили перед учнями 1-7 класів зі своєю програмою. У кожному класі під час уроків були проведені хвилинки безпеки.  У 1- 4- х класах пройшли  цікаві заходи  «В гостях у Світлофорика», який познайомив учнів зі знаками дорожнього руху. Особливу увагу приділи дорожнім знакам для пішоходів, а також шляху дітей із дому до школи. Діти дуже активно приймали участь у цьому заході, відповідали на запитання і задавали свої.

Тиждень було завершено підведенням підсумків серед учнів школи та виготовленням буклетів.

Проведення Тижня показало, що учні в достатній мірі знають Правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом. Тиждень поглибив знання учнів у відповідній сфері, сприяв розвитку практичних навичок, поглибленню знань Правил дорожнього руху.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *