Заходи щодо вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні

Заходи щодо вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2017 р. в Білозерському закладі загальної середньої освіти № 18  відбулись заходи щодо вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

В цей день учні 1-11 класів з  класними керівниками підготували та провели єдину класну годину «Пам’яті Героїв Небесної Сотні». Учителями історії проведено тематичні  уроки з історії України: «Україна: прагнення змін», «Гаряча мить історії», «Виклики історії: Революція Гідності».

Бібліотекар Філіппенко О.Б. підготувала тематичну викладку літератури «Небесна Сотня в вирій полетіла».

На перервах в холі школи учні, вчителі та батьки переглядали фільм «Сильніше, ніж зброя», присвячений  Революції Гідності та Небесній сотні.  В шкільному музеї учні ознайомились з тематичною інсталяцією про героїв нашого часу, воїнів АТО: Олександра Єрмакова, Сергія Коваля, Олега Тарасенко.

Представники учнівського самоврядування у фойє облаштували виставку малюнків «Небесна Сотня». А також організували акцію-флешмоб  «Я пам’ятаю», в якому взяли участь учні всіх класів, а старші (9-11 класи) – приєднались до “тихої” акції «Ангели пам’яті». Вони виготовили паперових ангеликів, які є символом пам’яті за загиблими Героями Небесної Сотні, символом чистоти.  Ангели пам’яті сьогодні «злетіли» не лише у Львові, Києві, Рівному, Коломиї, а й у нашому Білозерському.

Цього ж дня в школі відбулось засідання “круглого столу” «Вільні творять майбутнє», участь в якому взяли делегації учнів 9-11 класів та представники громадської спілки «Захисники Донеччини». Присутні на заході  вшанували хвилиною пам’яті Героїв Небесної сотні, під час якої учениця 9 класу Христина Першке заспівала пісню-реквієм героям Майдану “Плине кача”. Гості наголосили на важливості подій, які сталися під час Революції гідності та змінах, що відбулися в кожному з нас, адже прагнення до свободи та зміни в державі неможливі без участі громадян країни. А оскільки більшість з присутніх молодь – майбутнє нашої держави, то варто, аби кожен з нас намагався змінити на краще світ довкола себе завдяки активній громадянській позиції.

Захід пройшов у формі цікавого, конструктивного діалогу. Молодь цікавили події, які відбувалися на Майдані і в зоні АТО, та як вони вплинули на наше сьогодення. Цікавими та змістовними були розповіді гостей про історію виникнення громадської спілки “Захисники Донеччини”. У невимушеному спілкуванні кожний із учасників “круглого столу” мав змогу поділитися своїми думками про поняття патріотизму, сподіваннями щодо подальшого розвитку подій та майбутнього України.

По завершенні учасники “круглого столу” обмінялися побажаннями. Всі погодилися, що такі зустрічі варто перенести на рівень постійної співпраці, щоб разом формувати активну громадянську позицію, що позитивно впливає на патріотичне виховання нашої молоді й відстоювання прав і свобод майбутніх поколінь.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *