Тиждень права

Тиждень права

Реалізація сучасних концепцій виховання ґрунтується на багатьох аспектах особистісно-орієнтовного розвитку, одним з яких є правове виховання. Завдання правового виховання учнів не варто розглядати як послідовні етапи правовиховної роботи школи.

З 04 по 10.12.17 р. у Білозерській ЗОШ І-ІІІ ступенів №18 проходив Тиждень Прав людини.   Для більш  ефективного проведення тижня було складено план заходів, який ґрунтується на різноманітті видів та форм роботи. Запропоновані заходи дозволили сформувати в учнів активну позицію у правовій сфері; виробити навички і звички правомірної поведінки; подолати в свідомості помилкові погляди та переконання, негативні  навички і звички поведінки.

На початку Тижня бібліотекарем школи Філіппенко О.Б. було організовано книжкову виставку «Права в правовій державі».

Для  учнів початкових класів були проведені виховні години «Правова планета дитинства»,  в результаті чого  діти  ознайомились зі своїми правами в нашій правовій державі. Також у 2-х класах  учні під час гри – вікторини  дізналися про «Права та обов’язки у казках та оповіданнях».

Для учнів 5 класу проводилася інтерактивна гра, під час якої п’ятикласники  активно відповідали на поставлені питання, обговорювали та розв’язували  ситуативні завдання.  Учні 7 класу стали учасниками заняття-тренінгу «Знай та реалізуй свої права».

Для учнів 9 класу учителем правознавства Мазурик С.О.  було проведено інтерактивну гру «Знавці права». Захід було спрямовано на розширення знань учнів про декларовані в Конституції України права, свободи та обов’язки людини та громадянина, про органи державної влади України, зокрема законодавчі, їх функції та повноваження, а також виховання в учнів почуття патріотизму поваги до рідних, однокласників, учителів.   Серед інших запланованих заходів надзвичайно цікавим  був правовий брейн-ринг  з учнями 10-х класів  «Юні знавці права». Змістом заходу було передбачено розвивати в учнів пам’ять, увагу, кмітливість; навчати їх швидко аналізувати проблему, ухвалювати рішення.

Учні 11-го класу мали змогу  пройти правовий лабіринт «В світі юридичних професій». Інформація стала надзвичайно цінною для учнів, які стоять на порозі вибору майбутньої професії та стануть у пригоді в майбутньому самостійному житті.

Психологом школи Самарською М.В., та членами клубу з медіації та порозуміння «Позитивчик», було організовано і проведено  акції «Даруємо тепло своїх долоней», «Від серця до серця», «Права дитини-інваліда» (для учнів 1-11 класів). Супроводжувався Тиждень демонстрацією документальних фільмів «Права в правовій державі». Всі заходи Тижня сприяли розвитку в учнів правової культури та формуванні активної громадянської позиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *