День пам’яті жертв голодомору

День пам’яті жертв голодомору

Традиційно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають пам’ятний день жертв Голодомору 1932-33 років. З метою гідного вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні, патріотичного виховання підростаючого покоління в Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18  відбувся цикл заходів з цієї нагоди.

З нагоди відзначення пам’ятної для українського народу дати, в бібліотеці була оформлена виставка тематичної літератури “Забуттю не підлягає”. Учні школи переглянули відео-спогади очевидців голодоморів, архівні матеріали того часу, які тривалий період не оприлюднювались та підготували виступи з даної тематики. Під час виховних годин школярі запалили свічки пам’яті та хвилиною мовчання вшанували мільйони невинно убієнних людей.

Проведені заходи знову змусили згадати кожного про ті страшні часи Голодомору, задуматись над трагедією, що не минула майже жодну сім’ю українського народу. Серця  учнів  та вчителів не залишились байдужими після вшанування пам’яті загиблих в 1932-1933роки.

“Згадайте нас – бо ми колись жили.
Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *