Заходи, присвячені 100-річчю створення Української Центральної Ради

Заходи, присвячені 100-річчю створення Української Центральної Ради

17 березня 2017 року в Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 відбулися заходи, присвячені 100-річчю створення Української Центральної Ради,  метою яких було  вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України, військової звитяги захисників рідної землі, творців національної державності.

Протягом дня  для батьків та учнів у фойє школи демонструвалися документальні фільми «Хроніки Української революції» та «Невідома Україна». Для учнів  1-11 класів був проведений єдиний урок історичної пам’яті  «На порозі нової України», присвячений постаті Михайла Грушевського, з науковою та громадсько-політичною спадщиною якого пов’язані ідеї відродження й  розвитку української історичної науки, української державності, національної свідомості нашого народу.

У бібліотеці школи учні також мали можливість переглянути тематичну виставку, присвячену даним подіям, а також побувати на уроці видатних особистостей «Грушевський та Франко-генії спрямовані в майбутнє», проведеного бібліотекарем школи.

На заходах були розглянуті питання, що стосувалися ролі та місця революції 1917-1921 років у процесі боротьби українського народу за незалежність, а головне – необхідності виховання підростаючого покоління на прикладах минулого Українського народу.  Почувши про  події цих буремних років, діти зрозуміли як нелегко було відстоювати незалежність України, і сучасникам варто докласти максимум зусиль, щоб її зберегти і укріпити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *