Cемінар учителів початкової школи

Cемінар учителів початкової школи

15 березня 2017 року в Білозерській ЗОШ  І-ІІІ ступенів№18 відбувся міський семінар учителів початкової школи з теми «Формування творчої особистості учня початкових класів шляхом використання інноваційних технологій», метою якого було  ознайомити учасників семінару з системою роботи школи в умовах впровадження нового Державного стандарту. Семінар мав тематичне спрямування та був присвячений року Японії в Україні.

Теоретична частина пройшла у форматі печа-куча з елементами тренінгу, під час якого вчителі 1-2 класів Білозерської ЗОШ  І-ІІІ ст.№18 поділилися досвідом  роботи  з проблеми формування творчої особистості учня початкової школи в сучасних умовах. Потім учасники семінару були запрошені на урок у 3 класі, що проводила  Русінова О.Ю., який  був побудований у  формі засідання редколегії журналу. Вивчаючи способи визначення роду прикметників та змінювання його за числами, діти готували до випуску журнал під назвою «Прикметник». Далі всі присутні  стали свідками, а іноді і учасниками, інтелектуальної гри «Я люблю Україну», під час якої третьокласники разом з батьками показали  свої знання з історії та сьогодення України, розгадували кросворди, співали.

Наступним етапом була тврча лабораторія, де  вчителі 3-х класів міста Добропілля мали змогу пограти в японські ігри, познайомитися з технікою виготовлення японської квітки канзаши, писали казки в японському стилі та створювали сенкани.

На заключному етапі роботи  було проведене онлайн- тестування, яке мало на меті з’ясувати рівень обізнаності  педагогів зі змінами, які відбуваються в початковій школі.

Активним учасником семінару була  бібліотекар школи Філіппенко О.Б., яка поділилася інноваційними методами і прийомами, які використовує в роботі з молодшими школярами, продемонструвала один з них – власноруч створений буктрейлер.

Підсумовуючи все побачене та задіяне,  керівник ПНМК  Оліяр О.Д. та методист МК Гнилицька Л.В. провели обговорення та аналіз заходів  семінару, який отримав схвальні відгуки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *