Семінар-практикум з української мови та літератури «Сучасні освітні технології як інструмент підвищення якості навчання української мови та літератури»

Семінар-практикум з української мови та літератури «Сучасні освітні технології як інструмент підвищення якості навчання української мови та літератури»

23 листопада 2014 року Білозерська ЗОШ І-ІІІ ступенів №18 радо зустріла учасників семінару-практикуму з української мови та літератури «Сучасні освітні технології як інструмент підвищення якості навчання української мови та літератури».

Розпочала  семінар Світлана Вікторівна Пономаренко, методист методичного кабінету відділу освіти Добропільської міської ради. У своєму виступі вона зробила акцент на актуальності даної теми в освітньому процесі та розкрила технологію використання STEM-освіти на уроках української мови та літератури.

Теоретичний блок семінару-практикуму розпочався із воркшопу, що дало можливість усім учасникам  отримати знання через високу інтенсивність групової взаємодії та активність. Практична частина передбачала відвідування «Світового кафе» з теми «Інноваційні технології для Нової української школи», до якого була залучена батьківська громадськість. Усі мали можливість вказати недоліки та переваги використання сучасних освітніх технологій через призму сприйняття батьків, учнів та вчителів. Для участі у майстер-класі «Використання кейс-методу на уроках української мови та літератури» та «Інтерактивна папка – Лепбук» був залучений шкільний актив самоврядування. Учасники семінару та учні 10-11 класів мали змогу власноруч виготовити лепбук за обраною темою, а потім презентувати свій творчий продукт.

Не залишився осторонь і бібліотечно-інформаційний центр, де бібліотекар школи Олена Борисівна Філіппенко представила віртуальні виставки, подорожі у часі та інтернет-ресурси, якими можна користуватися як до, так і під час уроків.

Фінальною крапкою семінару стала інтерактивна гра «Дивосвіт» для учнів 10-11 класів, за допомогою якої можна якісно готувати дітей до зовнішнього незалежного оцінювання з використанням сучасних освітніх технологій.

Після підведення підсумків з позитивним настроєм, а головне – з «багажем» знань залишили стіни школи учасники семінару.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *