37-мі роковини Чорнобильської катастрофи

37-мі роковини Чорнобильської катастрофи

26 квітня відзначаються 37-мі роковини Чорнобильської катастрофи ☢️

37 років відділяє нас від страшного 26 квітня 1986-го…Того дня Україна вкотре в історії прийняла на себе удар і першою стала на захист не лише своїх людей, а й Європи. І ціна знову була заплачена найбільша – життя українських Героїв та Героїнь – ліквідаторів наймасштабнішої за всю історію ядерної енергетики Чорнобильської катастрофи.

В Білозерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради пройшли заходи, під час яких здобувачі освіти згадали про найбільшу техногенну трагедію людства, віддали шану працівникам станції, ліквідаторам, пожежникам, медикам і всім людям, причетним до ліквідації наслідків аварії.

Учні 2, 5, 9,10 та 11 класів поклали квіти до меморіального комплексу пам’яті Героїв Чорнобиля. В закладі пройшли уроки пам’яті “Чорнобиль – скорбота пам’яті людської”, “Трагедія на ЧАЕС” та “Чорнобиль не має минулого часу”, відеовікторина “Чорнобиль – незагоєна рана України”, перегляд казки про Чорнобиль, урок-візія “Тіні Чорнобиль в об’єктиві майбутнього”, година спілкування “Чорнобильська катастрофа та її наслідки”.Ми дякуємо тим, хто пожертвував життям і здоров’ям заради життя мільйонів.

Низький уклін та велика шана людям, які рятували Україну і світ від наслідків “мирного атому” 37 років тому. Вічна пам’ять загиблим героям-ліквідаторам, подвиг яких навіки залишиться в наших серцях. Пам’ятаємо трагічні сторінки нашої історії, збережемо цю пам’ять для нащадків, щоб не допустити повторення у майбутньому!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *