Поширюємо досвід

Поширюємо досвід

28 вересня педагога-організатора Білозерської ЗОШ № 18 Сковородкіну Н.М. з ученицею 9 класу  Анастасію Бовкун в якості експертів було запрошено поділитися досвідом реалізації учнівських соціальних проектів на Всеукраїнському Форумі з учнівського соціального проектування, що відбувся в межах проекту План дій: учнівські соціальні проекти у м. Києві. Проект реалізує організація Вчителі За Демократію у межах «Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.
Стартовий Форум відвідало близько 100 учасників з відібраних навчальних закладів з 5-ти областей, а також експерти-дорослі та експерти-діти, які проводили майстер-класи та допомагали учасникам Форуму під час роботи в групах над ідеями майбутніх проектів. До речі, найбільша кількість учасників була з Дніпропетровської та Донецької областей.
На Форумі учасники взяли участь у майстер-класах про краудфандинг, командобудування, пошук ідей для соцпроектів, мотивацію та натхнення, які представили Олена Шульга – керівниця освітньої краудфандингової платформи GoFundEd, Ірина Романенко –– керівниця Освітнього проекту “Відкривай Україну”, Василь Комісаров – тренер-інструктор мовних технологій, керівник Центр Бизнес Риторики та Георгій Арабулі – менеджер освітніх програм Української Соціальної Академії.
Анастасія представила проект «Жити разом», створений та реалізований учнями 9 класу. Анастасія Бовкун, Андрій Заїка, Орина Баннікова, Тетяна Рєзнік розробили інтерактивну карту доступності міста Білозерське для людей з інвалідністю та маломобільних груп. Наразі ними вже опрацьована частина міста з найбільш відвідуваними місцями, на карту нанесено більшість магазинів, школи, аптеки. Команда продовжує роботу над цим проектом, але в Анастасії вже є нова, не менш амбітна ідея нового проекту, яку вона разом з іншими учасниками Форуму згенерувала під час одного з майстер-класів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *